Štúdio

Beauty Štúdio


Hladám

Hladám šikovnú:  

kaderničku a manikérku 

na živnosť, najradšej s klientelou. Nástup možný ihneť.

0905 48 00 44

Zaciatok nove kurzu

  13.06.2014 bude začínať nový akreditovaný kurz, je potrebné sa prihlásit na tel čísle: 0905 48 00 44. Pre viac informacií ma telefonicky  kontaktujte.

Tip na dobrú večeru

Kuracia roláda s bylinkovou ryžou

Suroviny:

600g kuracích pŕs
100g sekaného mrazeného špenátu
2 – 3 strúčiky cesnaku
100g krabích tyčiniek
2 citróny
200ml bieleho vína
200ml smotany
petržlenová vňať, olej, soľ
Vitana bylinková ryža alebo obyčajná ryža

Postup:

Kuracie prsia vyklepeme na tenké plátky. Špenát rozmrazíme a zmiešame s cesnakom a štipkou soli. Osolené mäso pokryjeme špenátom. Navrch poukladáme krabie tyčinky. Pokvapkáme citrónom a zrolujeme. Rolády smažíme na rozpálenom oleji zo všetkých strán. Potom podlejeme bielym vínom a dusíme 10 minút. Potom rolády vyberieme a do výpeku pridáme jemne nasekanú citrónovú kôru, petržlenovú vňať a zalejeme smotanou. Privedieme do varu a odstavíme. Môžeme podávať s ryžou.

Kuracia čína

Suroviny:

600g kuracích pŕs
2 väčšie cibule
1 pór
2 stredné kápie
3 strúčiky cesnaku
3 lyžice sójovej omáčky
200ml bieleho vína
zázvor, kari, soľ, olej
Vitana cibuľa/pór ryža alebo obyčajná ryža

Postup:

Kuracie prsia nakrájame na nudličky, pridáme sójovú omáčku, korenie, cesnak, škrob a necháme chvíľu marinovať. Mäso opečieme dozlatova, vyberieme z panvice a pridáme nakrájanú zeleninu. Orestujeme a podlejeme vínom. Mäso vrátime späť na panvicu a premiešame. Podávame s ryžou.

Ratatouille s ryžou

Suroviny:

4 papriky
2 väčšie cibule
3 strúčiky cesnaku
2 póry
10 šampiňónov
6 lyžíc rajčinového pretlaku
olej, zmes korenia
ryža

Postup:

Zeleninu nakrájame na väčšie kúsky. Šampiňóny na polovice, cibuľu na kolieska, cesnak nasekáme nahrubo. Dáme do misky a premiešame s korením. Potom spolu s cesnakom a cibuľou orestujeme na rozpálenom oleji do polomäkka (cca. 5 minút). Pridáme rajčinový pretlak a necháme krátko podusiť.

Rybie filé s paprikovou ryžou

Suroviny:

600g filé z tresky
1 cibuľa
½ zeleru
1 konzerva nasekaných rajčín
1 kápia
1 chilli paprička
1 citrón
oregano, zázvor, korenie
mletý a kayanský koriander
Vitana ochutená ryža – paprika alebo obyčajná ryža

Postup:

Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, zeler, chilli papričku, koriander, zázvor a mleté korenie. Pridáme rajčiny z konzervy a dusíme 10 minút. Filety osolíme a pokvapkáme citrónom. Zmiešame žervé, kayanský koriander a oregano. Touto zmesou potrieme plátky ryby, zavinieme a spevníme špáradlom. Vložíme do vymasteného pekáča a pečieme 10 minút. Potom pridáme zmes z rajčín a pečieme ďalších 10 minút.

Zapečené kuracie rezne

Suroviny:

4 kuracie rezne
Maslo
Olej na vyprážanie
200 g strúhaného syra (ementál alebo gouda)
2 dl šlahačky
4 plátky šunky
Soľ, peper
Hladká múka na obalenie
Petržlen na ozdobenie

Postup:

Kuracie rezne rozkrojíme, ľahko naklepeme, osolíme, popepríme a obalíme v múke. Na panvici si zohrejeme olej s maslom a na ňom rezne prudko opražíme z obidvoch strán. Potom zmiernime teplotu, na rezne poukladáme kúsky šunky, posypeme syrom a zalejeme šlahačkou. Vrátime do rúry a pečieme dovtedy, kým sa tekutina vydusí a na povrchu sa vytvorí zlatá syrová kôrka. Ozdobíme kúskom petržlenu. Podávame s opekanými plátkami zemiakov, s hranolkami alebo s varenými zemiakmi. Doplníme hlávkovým šalátom.

Zapekané paradajkové hrnčeky

2 ks/osoba veľké tvrdšie paradajky
2 ks menšie vajíčka
1 strúčik cestku
100 g bryndze
Maslo
Červená mletá paprika, soľ, korenie
Drvená rasca
Nasekaná pažítka a petržlenová vňať

Postup:

Rajčiny umyjeme a pod stopkou vodorovne zrežeme ostrým nožom. Klobúčiky si odložíme. Opatrne ich vydlabeme a postavíme dnom nahor, aby odkvapkali. Dužinu nepoužijeme. Cesnak prelisujeme, vrátane masla a ostatných korenín a vňatiek vmiešame do bryndze a dobre vymiešame. Soľ nepridávame, bryndza je dosť slaná. Rajčiny do polovice naplníme bryndzou plnkou. Potom do každej rajčiny opatrne vyklepneme vajíčko, ktoré mierne posolíme. Ak máte veľké vajíčko, treba trochu bielka odobrať, aby počas pečenia nevytekalo. Rajčiny položíme do pekáčika, ktorý si vopred vymastíme olivovým olejom vrátane vrchných klobúčikov, ktoré obrátime srdiečkom hore. Pečieme pri 170 stupňoch cca 15 minút.

Mrkvovo – zelerový šalát

500 g mrkvy
200 g zeleru
2 ks jablka
4-5 strúčikov cesnaku
2 ks kyslej smotany alebo jogurtu
Soľ, mleté čierne korenie

Postup:

Mrkvu a zeler nahrubo nastrúhame alebo nasekáme v mixéri, pridáme nakrájané jabíčko (najlepšie kyselkavé), pretlačíme cesnak, zalejeme smotanou a premiešame. Ak treba okoreníme a osolíme. Poriadne premiešame,vychladíme a podávame.